Aanleg & Renovatie

Creëren en vernieuwen..

Is uw huidige tuin niet meer de plek die het ooit voor u was ( of wellicht nooit geweest ) maar zijn er wel hoekjes en bouwkundige elementen waar u erg van geniet? De kinderen zijn pubers geworden en de schommelhoek hangt er wat troosteloos bij?
Een tuin hoeft niet perse helemaal op de schop om er weer ‘ uw ‘ tuin van te maken. Door weghalen of toevoegen van bouwkundige elementen ( vijver, ’ waterspeelplaats ‘, terrassen etc.) kan uw tuin een enorme metamorfose ondergaan zonder de elementen waar u wel van houdt te verliezen.

Het kan bijvoorbeeld al heel lonend zijn een oude vijver waar niet echt eer meer aan te behalen valt te renoveren, een frisse start te geven. De vijver loopt langzaam leeg waardoor er steeds bijgevuld dient te worden, het water is niet echt helder te krijgen, het visbestand klopt niet meer t.o.v. de vijverinhoud of het was een ‘zondagmiddag probeersel’ feitelijk bestaand uit een emmer kroos. Zo’n tuinonderdeel kan het gehele belevingsgevoel naar beneden halen maar is op te lossen zonder de gehele tuin overhoop te halen.

Een mooi verhoogd hardhouten vlonderterras met eventueel overkapping om die mooie lounge set of verzonken hot-tub te huisvesten, privacy alom en laat de zwoele zomeravond maar komen! Hierbij is de uitdaging natuurlijk om alles binnen het bestaande ontwerp te doen passen, hoe minder een aanpassing opvalt hoe mooier eigenlijk.

Zo heeft u met een ‘ kleine ‘ ingreep toch weer uw eigen tuin. Ook een flinke opfrisbeurt van uw beplanting kan voor een metamorfose zorgen. Een geheel nieuw beplantingsplan of een eenvoudige aanpassing van het sortiment, staat alles wel op de juiste plek, de juiste grondsoort, voeding etc? Uiteraard is het ook mogelijk om de tuin in z’n geheel op de schop te nemen, helemaal leeg te halen en opnieuw in te richten!