Beregenings Installaties

Nat is beter dan droog..

Het klimaat verandert zichtbaar de laatste jaren, er zijn steeds langere periodes van langdurige regen en langdurige droogte. Om de planten in de tuin goed te laten gedijen is het van belang om op de juiste tijdstippen te besproeien, dit voorkomt stress en ziektes bij de beplanting.
Echter vaak een heel gedoe na een lange dag, met de slang in de weer. Het gezeul met gieters en tuinslangen kan vanaf nu tot het verleden behoren.

Door de aanleg van een ondergronds systeem van leidingen, aangesloten op een bron, sloot of waterleiding, kan er beregent worden zonder dat u uw luie stoel uit hoeft. Op uitgekiende plaatsen in de tuin worden sproeiers aangesloten op het ondergrondse leidingnetwerk, de sproeiers komen omhoog door de waterdruk en verdwijnen na het sproeien weer onder het maaiveld, zodat er niets zichtbaar is wanneer er niet gesproeid wordt.

De aansluiting van een beregeningscomputer met regensensoren of bodemvochtigheid sensoren zorgt ervoor dat er alleen gesproeid word wanneer dit nodig is dus is er werkelijk geen omkijken meer naar. U kunt met een gerust hart op vakantie want uw tuin blijft goed verzorgd tijdens uw afwezigheid. Er bestaat een keuze uit het laten installeren van een beregeningssysteem en het zelf uitvoeren van de installatie. Op basis van een gedegen advies en de levering van een “doe het zelf” pakket kunt u een installatie zelf maken. Informeer naar de mogelijkheden.

Een beregeningssysteem is toepasbaar op vrijwel elk oppervlak, van een klein dakterras tot een park, van een manege tot een golfbaan, of druppelsystemen in potten op balkons. Mogelijkheden genoeg…